Hozzávalók
A tésztához
- 550 ml tej
- 120 g cukor
- 25 g friss élesztő
- 1 kg liszt
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 10 g só
A töltelékhez
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 300 g cukor
- 160 g tejcsoki
- 140 ml tej
Hozzávalók
A tésztához
- 550 ml tej
- 120 g cukor
- 25 g friss élesztő
- 1 kg liszt
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
- 10 g só
A töltelékhez
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 300 g cukor
- 160 g tejcsoki
- 140 ml tej
A kakaós kalács recept első lépésében a tejet meglangyosítjuk, majd elkeverünk benne egy kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást és a sót, és ha felfutott az élesztő, azt is beletesszük. Kézzel vagy dagasztógéppel kb. 10 perc alatt bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.
A kakaóport összekeverjük a cukorral. A megkelt tésztát két egyenlő részre szedjük, és kb. 1 cm vastag kör alakúra nyújtjuk. A tésztára szórjuk a kakaós töltelék felét, majd azt kissé belenyomkodjuk a tenyerünkkel. A csokit kis darabokra vágjuk, és a felével megszórjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a tej felével is a tölteléket, hogy ne legyen száraz.
Feltekerjük, majd a másik adag tésztával is hasonlóképp járunk el. Hagyjuk kb. 20 percig kelni a kalácsokat, majd lekenjük enyhén felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és egy bögre langyos tejjel tálaljuk.

- Előkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 80 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 140 perc
Ha tetszett kakaós kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ellenállhatatlan kalács:
