Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához:

150 ml világos sör
1 tk cukor
1 tk szárított élesztő
300 g liszt
1 ½ tk só
25 g olvasztott vaj

A főzéshez:

1 ½ l víz
1 tk só
2 tk szódabikarbóna

A perecek tetejére:

1 db tojás
nagyszemű só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik sörperec

Nem csak a gyerekek szeretik a perecet! Ezt a perecet mondjuk inkább ne szeressék a gyerekek, mert kerül bele némi alkohol is ugyebár. :D Frankón ropog kívül, puha a tésztája belül és roppannak rajta a sódarabok is. Hát ilyen a tökéletes sörperec!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához:

150 ml világos sör
1 tk cukor
1 tk szárított élesztő
300 g liszt
1 ½ tk só
25 g olvasztott vaj

A főzéshez:

1 ½ l víz
1 tk só
2 tk szódabikarbóna

A perecek tetejére:

1 db tojás
nagyszemű só
Bevásárlólistához adom

Egy kis edénybe öntjük a sört (kivételesen nem baj ha meleg), beleszórjuk a cukrot és az élesztőt és meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni. Egy keverőtálba öntjük a lisztet, sót, az élesztős sört és az olvasztott vajat, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk és 6 részre osztjuk.

Mindegyik bucit megsodorjuk, U-alakúra formázzuk, megtekerjük a két végét egymáson, majd visszahajtjuk az U-alak aljára (lásd: videó), így könnyen tudunk klasszikus sörperec formát adni nekik. A pereceket fél percre forró szódabikarbónás-sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A perecek tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk nagyszemű sóval és 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket amíg szép aranybarna színt kap a sörperec.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások