Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 175 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 200 g tejföl
- 10 g só
A töltelékhez
- 250 g juhtúró
- 1 csokor medvehagyma
- 2 - 3 db dió
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
A lekenéshez és szóráshoz
- tojás
- szezámmag
Medvehagymapestós juhtúrós háromszögek
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 175 g hideg vaj
- 1 db tojás
- 200 g tejföl
- 10 g só
A töltelékhez
- 250 g juhtúró
- 1 csokor medvehagyma
- 2 - 3 db dió
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
A lekenéshez és szóráshoz
- tojás
- szezámmag
A hideg vajat felkockázzuk és elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, és összegyúrjuk. A kész tésztát becsomagoljuk és kb. fél órán át a hűtőben pihentetjük, addig összeállítjuk a tölteléket. A diót lepirítjuk egy száraz serpenyőben, és a medvehagyma, az olívaolaj, a só és a bors társaságában egy késes aprítóban krémes állagúra daráljuk. Az így elkészült medvehagymapestót összekeverjük a juhtúróval. A tésztát 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk és 10 négyzetet vágunk belőle. A tésztanégyzeteket megtöltjük, a széleit kevés vízzel megnedvesítjük, és átlósan lezárjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Lekenjük tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokos sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.