A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma
- 500 g liszt
- 480 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g juhtúró
- 250 g túró
- 25 g élesztő
- 12 g só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
Medvehagymás-juhtúrós pogácsa
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma
- 500 g liszt
- 480 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g juhtúró
- 250 g túró
- 25 g élesztő
- 12 g só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája a lekenéshez
A medvehagymát apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy üstbe tesszük, jól összekeverjük. A tésztát letakarva 40 percre a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, aztán az egyik oldalról behajtjuk a kétharmadáig, erre pedig ráhajtjuk a maradék harmadot.
A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Mindegyiket lekenjük a tojássárgájával, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18 percre.
- Előkészítési idő: 55 perc
- Elkészítés: 20 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 95 perc
Ha tetszett a medvehagymás-juhtúrós pogácsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!