Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 50 ml tej
- 1 tk cukor
- 30 g friss élesztő
- 150 g puha vaj
- 600 g liszt
- 200 g főtt, áttört krumpli
- 1 csapott ek só
- 1 db tojás
- 200 ml tejföl
- 100 g tömlős krémsajt
- 100 g hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- ½ marék tökmag
Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 50 ml tej
- 1 tk cukor
- 30 g friss élesztő
- 150 g puha vaj
- 600 g liszt
- 200 g főtt, áttört krumpli
- 1 csapott ek só
- 1 db tojás
- 200 ml tejföl
- 100 g tömlős krémsajt
- 100 g hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- ½ marék tökmag
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.