Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt (pizza liszttel a legjobb)
- 10 g só
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml langyos víz
- 10 g cukor
- 20 g élesztő
A sonkás töltelékhez
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk bazsalikom
- 100 g prosciutto sonka
- 40 g parmezán
A töki pomposos töltelékhez
- 200 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon
- 1 fej lilahagyma
- 100 g mozzarella
- só, bors
A spenótos-ricottás töltelékhez
- 2 marék bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 50 g ricotta
Mini calzone 3 féle töltelékkel
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt (pizza liszttel a legjobb)
- 10 g só
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml langyos víz
- 10 g cukor
- 20 g élesztő
A sonkás töltelékhez
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk bazsalikom
- 100 g prosciutto sonka
- 40 g parmezán
A töki pomposos töltelékhez
- 200 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon
- 1 fej lilahagyma
- 100 g mozzarella
- só, bors
A spenótos-ricottás töltelékhez
- 2 marék bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 50 g ricotta
A vízbe szórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sóval és az olívaolajjal, majd a két keveréket összeöntjük, alaposan összekeverjük, majd 10 percen keresztül dagasztjuk. Meleg helyen egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és egy 6-8 centis formával kiszúrjuk, és megtöltjük valamelyik töltelékkel, majd jó alaposan összenyomjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a calzonékat.
A sonkás töltelékhez, a passatában elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a bazsalikommal. Megkenjük a tésztát a passatával, tépünk rá egy darabot a sonkából, és reszelünk rá a parmezánból.
A töki pomposos töltelékhez, a tejfölt a zúzott fokhagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A bacont felcsíkozzuk, és száraz serpenyőben lepirítjuk. A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, teszünk rá bacont, egy kis szelet lilahagymát és egy darabka mozzarellát.
A spenótos töltelékhez az olajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a ricottát.
Ha tetszett a mini calzone receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!