Hirdetés

Nassoljatok baconos sajtgolyókat!

Hozzávalók

Hozzávalók
40
darabhoz
4 szelet bacon
125 ml tej
125 ml víz
80 g vaj
3-4 csipet só
2 csipet bors
1 csipet fokhagymapor
1 csipet chilipor
280 g kenyérliszt
3 db tojás
100 g reszelt parmezán
Hirdetés

Nassoljatok baconos sajtgolyókat!

Van az úgy, hogy jönnek a vendégek, de ti már az összes létező pogácsával és snackkel lenyűgöztétek őket és kell valami újítás. Erre találta ki Nóri ezt a szuperfinom parmezános sajtgolyó receptet, amibe még bacondarabkák is kerültek. Ha ezt nem fogják imádni a vendégek, akkor semmit!:)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
40
darabhoz
4 szelet bacon
125 ml tej
125 ml víz
80 g vaj
3-4 csipet só
2 csipet bors
1 csipet fokhagymapor
1 csipet chilipor
280 g kenyérliszt
3 db tojás
100 g reszelt parmezán
Fotó: Szilágyi Nóri

A baconszeleteket apró kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsiradék. A tejet és a vizet egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, sót, borsot, fokhagymaport és egy csipet chiliport. Elkezdjük melegíteni az edényt, megvárjuk amíg a vaj megolvad, majd beleszórjuk a lisztet és addig keverjük amíg elválik a massza az edény falától.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egyenként belekeverjük a  tojásokat, hogy homogén masszát kapjunk, majd belekeverjük a reszelt parmezánt és a sült baconkockákat. Vizes kanállal kisebb diónyi halmokat rakunk sütőpapírra és 210 fokos sütőben megsütjük őket kb. 15-20 perc alatt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?