Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 125 ml tej
- 125 ml víz
- 80 g vaj
- 3-4 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet chilipor
- 280 g kenyérliszt
- 3 db tojás
- 100 g reszelt parmezán
Nassoljatok baconos sajtgolyókat!
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 125 ml tej
- 125 ml víz
- 80 g vaj
- 3-4 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet chilipor
- 280 g kenyérliszt
- 3 db tojás
- 100 g reszelt parmezán
A baconszeleteket apró kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsiradék. A tejet és a vizet egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, sót, borsot, fokhagymaport és egy csipet chiliport. Elkezdjük melegíteni az edényt, megvárjuk amíg a vaj megolvad, majd beleszórjuk a lisztet és addig keverjük amíg elválik a massza az edény falától.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, hogy homogén masszát kapjunk, majd belekeverjük a reszelt parmezánt és a sült baconkockákat. Vizes kanállal kisebb diónyi halmokat rakunk sütőpapírra és 210 fokos sütőben megsütjük őket kb. 15-20 perc alatt.