Hirdetés
Bespájzolva

Olasz milk bread

Hozzávalók

6
zsemléhez
+
300 ml tej
10 g friss élesztő
40 g cukor
250 g kenyérliszt
250 g 00-ás liszt
10 g só
75 g olívaolaj
1 db tojás (a lekenéshez)

A díszítéshez

szezámmag
mák
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz milk bread

Az egyik legtökéletesebb reggeli buci, vajjal, felvágottal, mindennel is! Használjatok sima lisztet, ha nincs más, sőt ha szeretitek, a felét váltsátok ki teljes kiőrlésűvel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

6
zsemléhez
+
300 ml tej
10 g friss élesztő
40 g cukor
250 g kenyérliszt
250 g 00-ás liszt
10 g só
75 g olívaolaj
1 db tojás (a lekenéshez)

A díszítéshez

szezámmag
mák
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az olasz milk bread elkészítésénél azzal kezdünk, hogy felmelegített tejben elmorzsoljuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral, amit az összmennyiségből veszünk ki. Ezután összekeverjük a liszteket, a megmaradt cukrot, a sót, mehet bele az olaj, az élesztős tej, és jól kidagasztjuk. Legalább 1 órát hagyjuk kelni lefedve. Ezután 6 gombócot formázunk belőle, majd egy akkora tepsibe rakjuk, amiben majdnem összeérnek egymás mellett. Lefedjük, és hagyjuk fél órát kelni. Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a mákkal és a szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje, fedjük le.

olasz milk bread

Ha tetszett az olasz buci receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások