Hozzávalók
- 300 ml tej
- 10 g friss élesztő
- 40 g cukor
- 250 g kenyérliszt
- 250 g 00-ás liszt
- 10 g só
- 75 g olívaolaj
- 1 db tojás (a lekenéshez)
A díszítéshez
- szezámmag
- mák
Olasz milk bread
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 10 g friss élesztő
- 40 g cukor
- 250 g kenyérliszt
- 250 g 00-ás liszt
- 10 g só
- 75 g olívaolaj
- 1 db tojás (a lekenéshez)
A díszítéshez
- szezámmag
- mák
Az olasz milk bread elkészítésénél azzal kezdünk, hogy felmelegített tejben elmorzsoljuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral, amit az összmennyiségből veszünk ki. Ezután összekeverjük a liszteket, a megmaradt cukrot, a sót, mehet bele az olaj, az élesztős tej, és jól kidagasztjuk. Legalább 1 órát hagyjuk kelni lefedve. Ezután 6 gombócot formázunk belőle, majd egy akkora tepsibe rakjuk, amiben majdnem összeérnek egymás mellett. Lefedjük, és hagyjuk fél órát kelni. Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a mákkal és a szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje, fedjük le.
Ha tetszett az olasz buci receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!