Hozzávalók
- 400 g liszt
- 100 g magozott fekete olajbogyó
- 200 ml meleg tej
- 1 tk barna cukor
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojás
- 200 g puha vaj
- 1 púpozott tk só
- 50 ml olívaolaj
- 4 ek szezámmag
Olívás stangli
Hozzávalók
- 400 g liszt
- 100 g magozott fekete olajbogyó
- 200 ml meleg tej
- 1 tk barna cukor
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojás
- 200 g puha vaj
- 1 púpozott tk só
- 50 ml olívaolaj
- 4 ek szezámmag
Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval.
A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és a tojást, és nagyjából összekeverjük. Ekkor jöhet bele a vaj és a só. Picit ezt is összekeverjük, majd belerakjuk az olajbogyót, és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 1 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten.
Ezután kiolajozott deszkán kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk a deszkán még 20 percet. 4 részre osztjuk, és kb. 25 cm hosszúságú rudakat formázunk, amiket kicsit megcsavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg kicsit aranybarna nem lesz.
Ha tetszett az Olívás stangli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!