Hozzávalók
- 400 ml langyos víz
- 2 tk cukor vagy méz
- 1 csomag instant élesztő (kicsi)
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 500 g liszt (00-ás)
- 2 csipet só
A tetejére
- 4 - 5 szál rozmaring
- 1 kis marék szárított paradicsom
- 2 csipet durva szemű tengeri só
- olívaolaj
- bors
Rozmaringos-szárított paradicsomos focaccia
Hozzávalók
- 400 ml langyos víz
- 2 tk cukor vagy méz
- 1 csomag instant élesztő (kicsi)
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 500 g liszt (00-ás)
- 2 csipet só
A tetejére
- 4 - 5 szál rozmaring
- 1 kis marék szárított paradicsom
- 2 csipet durva szemű tengeri só
- olívaolaj
- bors
A paradicsomos focaccia elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros vagy mézes vízben, majd ha ez megtörtént, hozzákeverjük az olívaolajat, és összedolgozzuk a liszttel és egy csipet sóval.
Tepsiben, serpenyőben vagy sütőformában addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nő, majd az ujjunk segítségével lyukakat nyomunk bele, amikbe belehelyezzük a szárított paradicsomot és a rozmaringleveleket. Megszórjuk a durva szemű tengeri sóval, majd rácsorgatunk egy kevés olívaolajat, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Amikor megsült, még csorgathatunk rá ízlés szerint olívaolajat, és tekerhetünk rá egy kis frissen őrölt borsot.
Ha tetszett a Rozmaringos-szárított paradicsomos focaccia receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!