Hozzávalók
A fánkhoz
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 100 g vaj
- 100 g liszt
- 150 ml tej
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 1 csokor újhagyma
- 200 g füstölt sajt
Sajtos képviselőfánk
Hozzávalók
A fánkhoz
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 100 g vaj
- 100 g liszt
- 150 ml tej
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 1 csokor újhagyma
- 200 g füstölt sajt
Az égetett tésztához a vizet, a vajat , a sót és a cukrot összeforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről az edényt, és szépen egyesével, habverővel elkeverjük benne a tojásokat. Ha kihűlt a tészta, habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk, távol egymástól, mert sülés közben meg fognak nőni a fánkok. 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük a fánkokat, úgy, hogy alulra egy edénybe vizet öntünk. Ha megsültek a fánkok, a sütő ajtaját kinyitjuk, így hagyjuk őket kihűlni.
A krémhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, belereszeljük a sajtot, majd hozzákeverjük a nagyon vékonyra vágott újhagymát.
Ha a fánkok kihűltek, levágjuk a tetejüket, és a langyosra hűlt sajtkrémet habzsákba töltjük, és belenyomjuk a fánkokba.
Ha tetszett a sajtos képviselőfánk receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!