Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojássárgája
- 135 ml meleg víz
- 2 ek olívaolaj
- 200 g vörös cheddar sajt
- 1 ek durva szemű tengeri só
- 1 db tojás a lekenéshez
A főzővízbe
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 ek méz
Sajtos perecgolyók
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojássárgája
- 135 ml meleg víz
- 2 ek olívaolaj
- 200 g vörös cheddar sajt
- 1 ek durva szemű tengeri só
- 1 db tojás a lekenéshez
A főzővízbe
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 ek méz
A lisztet, sót, élesztőt elkeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk és 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt egy deszkára rakjuk. 12 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. A sajtból 12 db, kb. 1×1 cm kockákat vágunk. A golyókat kicsit kilapítjuk és beletöltjük a sajtot úgy, hogy a végét összecsípjük. Kicsit lenyomjuk az alját.
Egy lábasban vizet forralunk és belerakjuk a mézet és a szódabikarbónát. Lejjebb vesszük a lángot, úgy, hogy csak gyöngyözzön. Belerakjuk a golyókat és oldalanként fél-fél percig főzzük őket. Kiszedjük egy szűrőkanállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk 1-1 csipet durva szemű sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a sajtos perecgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!