Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 250 g hideg krémsajt
- ½ tk só
- 350 g liszt
Hozzávalók a töltelékhez
- 200 g durvára vágott, pirított dió
- 250 ml kemény szilvalekvár
- 200 g étcsokoládé
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 2 ek barnacukor
- 2 tk fahéj
Szilvalekváros étcsokoládés pirított diós rugelach
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 250 g hideg krémsajt
- ½ tk só
- 350 g liszt
Hozzávalók a töltelékhez
- 200 g durvára vágott, pirított dió
- 250 ml kemény szilvalekvár
- 200 g étcsokoládé
Hozzávalók a lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 2 ek barnacukor
- 2 tk fahéj
A hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót 180 fokos légkeveréses sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, aprítóba tesszük az étcsokoládéval együtt, majd durvára zúzzuk.
A tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centi vastag kör alakúra nyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a diós-csokis törmelékkel, és 12 körcikkre osztjuk. A kis háromszögeket a szélesebb oldaluk felől kifli formájúra feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjünk a tejjel elhabart tojássárgájával és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon légkeveréses programon kb. 20 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
Tipp: A tölteléket kedvünkre variálhatjuk. Lehet krémsajtos, csokis, bármilyen lekváros, de készíthetünk akár sós rugelachot is.