Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 250 g ricotta
- 1 csapott ek só
- 2 db tojás
A tetejéhez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 50 g hántolt tökmag
- 150 g reszelt füstölt sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 250 g ricotta
- 1 csapott ek só
- 2 db tojás
A tetejéhez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tej
- 50 g hántolt tökmag
- 150 g reszelt füstölt sajt
A lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtsuk. Majd vágjuk fel 2 cm szélet és 7 cm hosszú csíkokra. Az így készült rudakat kenjünk le tojássárgás tejjel, szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és durvára vágott tökmaggal. Alsó-felső sütéses funkción 200 fokon süssük arany barnára a tepsiben szépen elrendezett sajtos csíkokat.