Hozzávalók
A tésztához
- 150 g pizzaliszt (00)
- 150 g kenyérliszt (BL-80)
- 6 g só
- 4 g olívaolaj
- 200 ml langyos víz
- 3 g szárított élesztő
A besamelhez
- 30 g vaj
- 15 g liszt
- 160 ml tej
- só, bors
- 20 g parmezán
- szerecsendió
A feltéthez
- 150 g mozzarella
- fél fej brokkoli
- 50 g parmezán
- bors
- pár levél bazsalikom
- olívaolaj
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g pizzaliszt (00)
- 150 g kenyérliszt (BL-80)
- 6 g só
- 4 g olívaolaj
- 200 ml langyos víz
- 3 g szárított élesztő
A besamelhez
- 30 g vaj
- 15 g liszt
- 160 ml tej
- só, bors
- 20 g parmezán
- szerecsendió
A feltéthez
- 150 g mozzarella
- fél fej brokkoli
- 50 g parmezán
- bors
- pár levél bazsalikom
- olívaolaj
A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük, majd egy edényben szintén összekeverjük a sót, az olajat, a vizet és az élesztőt. Az élesztős vizet a lisztekhez adjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 1-2 órát kelesztjük (hűtőben is pihentethetjük, lassú kelesztéssel, 12 órán át).
Közben a besamelhez felolvasztjuk a vajat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd 2-3 részletben a tejet is belekeverjük. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ha már szép selymes az alap, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a szerecsendiót.
A tésztát kissé átgyúrjuk, két részre osztjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kézzel vagy sodrófával), majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Megkenjük a besamellel, rádobálunk pár szelet mozzarellát, kisebb brokkolirózsákat, parmezánforgácsot és borsot, majd bedobjuk a 220 fokra előmelegített sütőbe 3-5 percre, amíg szépen megpirul a pizza széle. Mikor kivettük a pizzát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és rádobunk pár friss bazsalikomlevelet.
Ha tetszett a brokkolis-besameles pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!