Hozzávalók
Lili fetasajtos quinoa saláta
- 200 g quinoa
- 150 g fetasajt
- 4 db koktélparadicsom
- 1 nagy marék bébispenót
- 1 db mangó
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Jani marhahús salátája
- 350 g fehérpecsenye
- 1 ½ dl szójaszósz
- 4 ek méz
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk gyömbér
- 2 db répa
- 1 db uborka
- 1 db római saláta
- 1 db chili paprika
- 1 db ananász
2 isteni nyári saláta
Hozzávalók
Lili fetasajtos quinoa saláta
- 200 g quinoa
- 150 g fetasajt
- 4 db koktélparadicsom
- 1 nagy marék bébispenót
- 1 db mangó
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Jani marhahús salátája
- 350 g fehérpecsenye
- 1 ½ dl szójaszósz
- 4 ek méz
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk gyömbér
- 2 db répa
- 1 db uborka
- 1 db római saláta
- 1 db chili paprika
- 1 db ananász
Lili fetasajtos quinoa saláta
Bő vízben kb. 12-14 perc alatt megfőzzük a quinoát, majd folyóvíz alatt alaposan átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálban hozzáadjuk a durvára vágott bébispenótot, a megpucolt és felkockázott mangót, a felaprított koriandert, a citromlét és az olívaolajat. Az egészet összekeverjük és végül a tetejére törjük a fetasajtot
Jani marhahús salátája
A szójaszószt, mézet, fokhagyma granulátumot és gyömbért összekeverjük majd alaposan a felcsíkozott húsba masszírozzuk és a saláta összeállításáig pácolódni hagyjuk. Az ananászt meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk és meggrillezzük (akár egy grillserpenyőben). A csíkokra vágott római salátára egy zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük a répát és az uborkát. A húst pár perc alatt forró serpenyőben megsütjük és a saláta tetejére halmozzuk, végül rápakoljuk az ananász darabokat és karikákra vágott chilit.