Hozzávalók
A csokihabhoz
- 200 g étcsoki
- 2 - 3 ek porcukor
- 2 db tojás
- ½ db vaníliarúd
- 300 ml hideg habtejszín
A tetejére
- pirított mandulalapok
Hozzávalók
A csokihabhoz
- 200 g étcsoki
- 2 - 3 ek porcukor
- 2 db tojás
- ½ db vaníliarúd
- 300 ml hideg habtejszín
A tetejére
- pirított mandulalapok
Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött (vagy mikrohullámú sütőben, percenként megkevergetve, közepes fokozaton). A tojások fehérjét a cukor felével, a sárgáját a cukor másik felével (egy másik tálban), vízgőz fölött felmelegítjük, majd először a fehérjét verjük habbá, aztán a sárgáját habosítjuk ki. A hideg tejszínt is felverjük egy nagy tálban. Az olvasztott csokit lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd beleforgatjuk a tojássárgájás habot, végül a fehérjehabot. A krémet poharakba osztjuk, megszórjuk a pirított mandulával és akár azonnal meg is ehetjük, vagy hűtőben tárolhatjuk, ha kibírjuk persze. 🙂