Hozzávalók
- 1 db nagy sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 1 fej lilahagyma
- 1 szelet nagyobb káposzta
- 1 ek borecet
- 3 ½ dl görög joghurt
- 20 dkg kuszkusz
- 1 dl forró víz
- 1 dl forró zöld tea
- 80 dkg csirkemell
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 db kis kocka vaj
- 1 db babérlevél
- olívaolaj
- 4 db tortilla
Csirkés tekercs coleslaw salátával
Hozzávalók
- 1 db nagy sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 1 fej lilahagyma
- 1 szelet nagyobb káposzta
- 1 ek borecet
- 3 ½ dl görög joghurt
- 20 dkg kuszkusz
- 1 dl forró víz
- 1 dl forró zöld tea
- 80 dkg csirkemell
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 db kis kocka vaj
- 1 db babérlevél
- olívaolaj
- 4 db tortilla
A csirkés tekercs elkészítéséhez a sárgarépát lereszeljük, a zellert, a káposztát és a lila hagymát vékonyra szeleteljük. Egy nagy tálban összeforgatjuk egy kevés borecettel és görögjoghurttal. Letakarva hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. A kuszkuszt felöntjük dupla annyi folyadékkal, ami jelen esetben zöldtea és forró víz, letakarjuk és várunk amíg a szemek megpuhulnak.
A csirkepáchoz összekeverünk egy kevés őrölt római köményt, fűszerpaprikát olívaolajjal. Ezt belemasszírozzuk a csíkokra vágott, sózott és borsozott csirkemellekbe. Olívaolajon megpirítjuk, mielőtt teljesen elkészülne, dobunk mellé egy kis kocka vajat és egy babérlevelet.
A tortillát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd összeállítjuk a wrapet: alulra kelül a görögjoghurtos coleslaw, majd a kuszkusz és végül pedig a pirított csirkemellek. Az egészet feltekerjük, félbevágjuk és ehetjük is.
Ha tetszett a csirkés tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!