Hirdetés

Amaretti keksz, az olaszok habcsókja

Hirdetés

Amaretti keksz, az olaszok habcsókja

Hirdetés

Házilag roppanós, isteni finom amaretti kekszet készíteni nem is olyan nagy ördöngösség, és garantáltan nem fogsz ezután bolti verziót vásárolni! Gyorsan elkészíthető és a barátokkal, családdal töltött ebéd után, egy finom bor vagy kávé társaságában tutibiztos sikereket könyvelhetsz el, ráadásul fémdobozban sokáig eltartható, már ha marad belőle!

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz)

  • 200 g porcukor
  • 200 g mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tk mandula kivonat
  • ¼ tk só

A porcukrot és a mandulalisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól eldolgozzuk. Beletesszük a mandula kivonatot, a sót és simára gyúrjuk. 15 grammos kis golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejüket kicsit lenyomkodjuk. 190 fokon, légkeveréses programon 13-15 percig sütjük.

Fotó: Fördős Peti

Ha más príma kekszrecepteket is kipróbálnál, kattints ide vagy például ide!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások