Hozzávalók
- 200 g porcukor
- 200 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 db tojásfehérje
- 1 tk mandula kivonat
- 0.25 tk só
Amaretti keksz, az olaszok habcsókja
Hozzávalók
- 200 g porcukor
- 200 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 db tojásfehérje
- 1 tk mandula kivonat
- 0.25 tk só
A porcukrot és a mandulalisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól eldolgozzuk. Beletesszük a mandula kivonatot, a sót és simára gyúrjuk. 15 grammos kis golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejüket kicsit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses programon 13-15 percig sütjük.
Ha más príma kekszrecepteket is kipróbálnál, kattints ide vagy például ide!
Ha tetszett az Amaretti keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!