Hirdetés

Amerikai csokis cookie 5 lépésben

Hirdetés

Amerikai csokis cookie 5 lépésben

Hirdetés

Egy süti, ami valószínűleg az amerikai háztartások 90%-ban rendszeresen készül és amivel gyakran találkozhatunk filmekben, rajzfilmekben, képregényekben. Jellegzetes amcsi dologról van szó, ami ellenállhatatlanul és abbahagyhatatlanul finom, az elkészítését tekintve pedig bátran állíthatjuk, hogy ott a helye a világ legegyszerűbb sütijei között. Ha kezdő vagy, ha profi, a cookiet imádni fogod!

img_6353.jpg

 Recept (kb 12 db. nagyobb cookiehoz)

  • 240 g liszt
  • Csipet szódabikarbóna
  • Csipet sütőpor
  • 150 g vaj
  • 125 g barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat, vagy ha az nincs, akkor vanília aroma
  • 1 tojás
  • 300 g csoki
  • színes cukrok, vagy csoki a tetejére

[1.] A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük.

[2.] A vajat a cukorral habosra keverjük – egy robotgéppel ez kb. 5 percet vesz igénybe. Ezután beledolgozzuk az egész tojást végül pedig a vaníliakivonatot.

[3.] A lisztes keveréket kanalanként adagoljuk hozzá a vajas masszához, miközben a robotgéppel alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Ha az összes lisztet beledolgoztuk, akkor jöhet a csokoládé, amit a lehető legkisebb fokozatra állítva a gépet szintén belekeverünk a keverékbe.

[4.] A tökéletes cookie forma előállítására sok bevált módszer létezik, mindenkinek érdemes kikísérleteznie a saját maga számára legszimpatikusabbat. Nekünk ez vált be: a masszából kis gömböcöket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsin lisztes kézzel kilapítunk. Nem kell szabályosnak és egyformának lenniük, ez egy amerikai recept… Vigyázzunk, hogy ne helyezzük túl közel a sütiket egymáshoz a tepsin, mert a sütőben a méretük még jócskán növekedni fog, így nem szerencsés ha összesülnek. Sütés előtt még megszórhatjuk a tetejüket valami színes cukorkával, vagy csokival, hogy még menőbben nézzenek ki.

[5.] 180 fokos sütőben 15 perc alatt sütjük készre a sütiket. Ne nagyon süssük tovább, mert így lesz kívül ropogós, belül pedig puha. 15-20 percet várjunk, mielőtt befalnánk – egyébként frissen az igazi, de másnap is király.

img_6354.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások