Hirdetés

Így készül az angol reggeli

Hirdetés

Így készül az angol reggeli

Paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna. Ez az angol reggeli. Nem kell hozzá Angliáig repülni, Zé megmutatja, hogy készül a tuti. Próbáljátok ki!
Hirdetés

Angol reggeli

Hozzávalók (2 főre):

  • 20 dkg bébicsiperke
  • 4 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 db paradicsom
  • 2 vastag szelet, húsos szalonna
  • 1 paradicsomos babkonzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
  • Só, bors

A két, nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben tartsuk melegen.

Egy lábasba felhevítünk 2 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megsütjük rajta a szalonnát, valamint a grill kolbászt, majd a sütőben lévő tányérokra kiszedjük őket.

A serpenyőt magas lángon felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk benne a gombákat. Ha eléggé megpirultak, mellétesszük a félbe vágott paradicsomokat. Ha azok is meggrilleződtek kissé, megfordítjuk őket és az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ezeket is kiszedjük a melegen tartott tányérra.

Egy tiszta, langyos, teflon serpenyőbe beleütjük a tojást és alacsony lángon, egyesével, megsütjük.

A szalonna, kolbász, gomba és paradicsom mellé kitálaljuk a tükörtojást, a meleg paradicsomos babkonzervet és pirított toast kenyeret is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások