Hirdetés

Articsókás rizottó

Hozzávalók

2
főre
+
2 db articsóka
700 ml alaplé/víz
150 g rizottó rizs
30 g vaj
2 db kisebb salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
50 g parmezán
2 marék friss spenót
80 ml fehérbor

A díszítéshez

2 ek kolbászmorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Articsókás rizottó

Tavasszal az articsókának is szezonja van, ami frissen nálunk sajnos kevés helyen kapható, de egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen zseniális rizottó lesz belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db articsóka
700 ml alaplé/víz
150 g rizottó rizs
30 g vaj
2 db kisebb salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
50 g parmezán
2 marék friss spenót
80 ml fehérbor

A díszítéshez

2 ek kolbászmorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Megtisztítjuk az articsókát:  levágjuk a csúcsos felét, lehántjuk a külső sötét leveleket, egészen a belső halványokig. Elfelezzük és kikaparjuk a bolyhos részt. Negyedekre vágjuk. Felhasználásig citromos vízbe tesszük, mert gyorsan barnul. A vizet vagy alaplevet felforraljuk és beledobjuk a feldarabolt articsókát. 5-6 percig főzzük majd kiszedjük.

Az olívaolajon megpirítunk 2-3 cikk előfőzött articsókát, kiszedjük. A többi articsókát kisebb darabokra vágjuk. A visszamaradt olajban, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst és elkeverjük a fehérbort. Ha elpárolgott az alkohol, beledobjuk a maradék articsókát és 3-4 részletben, folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az alaplevet. Az utolsó kör előtt hozzáadjuk a spenótot is. Ha belekerült az utolsó adag alaplé, addig főzzük, amíg a ¾-ét be nem szívta. Ekkor elzárjuk, belerakjuk a vajat és a reszelt parmezánt. 2-3 percet hagyjuk állni. Tányérokba szedjük és a pirított articsókával és kolbászmorzsával tálaljuk.

articsókás rizottó

Ha tetszett az articsókás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások