Hirdetés

Aszalt paradicsomos vöröslencsés penne

Hozzávalók

100 g vöröslencse
250 ml víz
csipet só
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
140 g paradicsompüré
60 g aszalt paradicsom
csipet cukor
bors

friss fűszerek oregano. bazsalikom

250 g penne
víz a főzéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aszalt paradicsomos vöröslencsés penne

A pastákat szinte mindenki szereti! Sokféleképpen variálhatóak és pikk-pakk elkészülnek. Ha te is egyetértesz ezzel, akkor az egyik kedvenced lehet majd ez a szuper, paradicsomos alapú vöröslencsés tésztaszósz, már csak az maradt hátra, hogy ki is próbáld!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

100 g vöröslencse
250 ml víz
csipet só
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
140 g paradicsompüré
60 g aszalt paradicsom
csipet cukor
bors

friss fűszerek oregano. bazsalikom

250 g penne
víz a főzéshez
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA vöröslencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy csipet sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, 1 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, csipet cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel és pár perc alatt összefőzzük a megfőtt vöröslencsével.  A tésztát közben forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük. Ha kicsit sűrűbb lenne a szósz, a tészta főzővizéből keverünk hozzá egy evőkanállal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások