Hirdetés

Az igazán frankó házi májkrém receptje

Hirdetés

Az igazán frankó házi májkrém receptje

Egy igazán frankó házi májkrém pont ugyanannyira lehet tökéletes reggeli, mint amennyire tökéletes vacsora: csak egy kis friss ropogós kiflire valamint pár szem paradicsomra van szükség és már nem is kell fokozni a dolgot. Igazán jó májkrém kevés helyen kapható, máj viszont mindenhol, szóval mutatjuk is a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

  • 500 g csirkemáj
  • 150 g hideg vaj + 50 g olvasztott vaj a májkrém tetejére
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 tk só 
  • 1 reszelésnyi szerecsendió
  • bors
  • 1 mk szárított majoranna
  • 2 jégkocka
Fotó: Puskás Nóri

A finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az egészet magas hőmérsékleten gyorsan lepirítjuk, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon a máj. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk kicsit, majd az egészet aprítógépbe (vagy turmixgépbe) dobjuk. Hozzáadjuk a többi hideg vajat, és pár percen keresztül mixelve teljesen simára és krémesre dolgozzuk. Végül beledobunk két jégkockát, ezzel tovább turmixoljuk, hogy extrán habos legyen a végeredmény. Egy kisebb tálkába simítjuk a májkrémet, végül leöntjük olvasztott vajjal, hogy kb. 3 mm vastagon befedje azt. Az egészet 2 órán keresztül dermesztjük hűtőszekrényben. Kicsit finomabb lett, mint a májkrémkonzerv, nem igaz?

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások