Hozzávalók
- 200 g cérnametélt
- 900 g félzsíros tehéntúró
- 6 db tojás
- 2 db citrom
- 2 db vaníliarúd
- 200 g kristálycukor
- 200 g tejföl
- 60 g vaj
- 20 g vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
- 100 g mazsola
- 1 csomag réteslap
- 2 púpozott ek liszt
- 50 g darált keksz
- 1 csipet só
Az utánozhatatlan vargabéles
Hozzávalók
- 200 g cérnametélt
- 900 g félzsíros tehéntúró
- 6 db tojás
- 2 db citrom
- 2 db vaníliarúd
- 200 g kristálycukor
- 200 g tejföl
- 60 g vaj
- 20 g vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
- 100 g mazsola
- 1 csomag réteslap
- 2 púpozott ek liszt
- 50 g darált keksz
- 1 csipet só
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a kikapart vaníliával és a citromok reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kifőtt, lehűtött cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzáforgatjuk. Kivajazott, a keksszel kimorzsázott, réteslappal bélelt tepsibe öntjük, majd a tepsin túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére. Olvasztott vajjal megkenjük, darált keksszel megszórjuk a tetejét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.