Bacon, bacon és bacon… minden mennyiségben. A világ egyik legvagányabb kajáját mutatjuk meg most Nektek, amiben a bolti – kukoricalisztes taco helyett, bacon-t használtunk, vagyis fontunk össze, hogy jól telepakolhassuk egy kis fűszeres marhahússal, cheddar sajttal és egy kevés salátával.
- 11 szelet bacon
- 5 dkg darált marhahús
- olívaolaj
- 1 csapott tk. római kömény
- 1 csapott tk. füstölt pirospaprika
- 1 csapott tk. őrölt koriander
- saláta
- tejföl
- fokhagyma
- reszelt cheddar sajt
- só
- bors
Egy sütőpapíron előkészítjük a bacon fonatot, a videóban látható utasítások alapján. Fontos, hogy a bacon szeletek szorosan illeszkedjenek, így nem lesz lyukas a taco-nk. Ha végeztünk a fonással, tepsire helyezzük bacon fonatot, majd egy másik sütőpapírral letakarjuk és lenyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 percig elősütjük. Egy kör alakú tál segítéségével kivágjuk a kívánt taco méretét és 2 bögre által kitámasztott fakanálra helyezzük, hogy elnyerje végső formáját. Ezzel a szerkezettel együtt sütőbe rakjuk a fonatot, és 180 fokon, 5-8 perc alatt készre sütjük.
A darált marhahúst 5 perc alatt olívaolajon megpirítjuk és fűszerezzük: sóval, borssal, római köménnyel, füstölt pirospaprikával és őrölt korianderrel. A bacon tacoba teszünk egy kis salátát, majd mehet rá a hús, és végül sajttal és fokhagymás tejföllel zárjuk az egészet.
