Hirdetés
Instant

Bánh mi, nem fogod megbánni!

Hozzávalók

1
baguetthez
+

A sertésszűzhöz

35 dkg sertésszűz
2 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj (elhagyható)
1 ½ ek méz
½ tk fokhagyma granulátum
0.25 tk őrölt gyömbér
2 - 3 ek olívaolaj
Chili pelyhek
Bors

A marinált zöldségekhez

2 db sárgarépa
2 db retek
2 dl víz
½ dl ecet
2 tk barnacukor
1 csipet só

A májpástétomhoz

30 dkg sertésmáj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 - 1 ½ dl vörösbor
½ tk szárított majoranna
½ tk szárított kakukkfű
Só, bors
0.45 csokor petrezselyem
1 ½ dl tejszín

Az összeállításhoz

1 db baguette
2 - 3 levél saláta
Majonéz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bánh mi, nem fogod megbánni!

Szalámis szendvics helyett most csináljatok inkább egy menő, vietnámi szendót, amiben van egy csomó király alapanyag, pl. sertésszűz és marinált zöldségek. Akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes! Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
baguetthez
+

A sertésszűzhöz

35 dkg sertésszűz
2 ek szójaszósz
1 ek szezámolaj (elhagyható)
1 ½ ek méz
½ tk fokhagyma granulátum
0.25 tk őrölt gyömbér
2 - 3 ek olívaolaj
Chili pelyhek
Bors

A marinált zöldségekhez

2 db sárgarépa
2 db retek
2 dl víz
½ dl ecet
2 tk barnacukor
1 csipet só

A májpástétomhoz

30 dkg sertésmáj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 - 1 ½ dl vörösbor
½ tk szárított majoranna
½ tk szárított kakukkfű
Só, bors
0.45 csokor petrezselyem
1 ½ dl tejszín

Az összeállításhoz

1 db baguette
2 - 3 levél saláta
Majonéz
Bevásárlólistához adom

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, átdolgozzuk húslapítóval és egy tálban elrendezzük őket. Meglocsoljuk szójaszósszal, szezámolajjal, mézzel, megszórjuk fokhagyma granulátummal, gyömbérrel, chilivel és borssal. Az egészet alaposan összemasszírozzuk, majd egy kicsit hűtőben pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és két részletben lesütjük benne a hússzeleteket.

A marinált zöldségekhez egy tálban alaposan összekeverjük a vizet, ecetet, sót, barnacukrot és a vékony szeletekre vágott répát, retket, majd állni hagyjuk.

img_0374.JPG

Egy serpenyőben olajat hevítünk amiben lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott májat, összekeverjük és tovább sütjük. Ha lepirult, felöntjük borral és  kissé összerottyantjuk az egészet. Hozzáadjuk a majorannát, kakukkfüvet, finomra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Az egészet késes aprítóba tesszük, tejszínt adunk hozzá és krémes állagúvá aprítjuk.

Összeállítjuk a szendvicset. A baguettet félbe vágjuk és az alját májkrémmel, a tetejét pedig majonézzel kenjük meg. A májkrémre teszünk pár levél salátát, arra szép sorba a szűzérméket amire a lecsöpögtetett, marinált zöldségek kerülnek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások