Hirdetés

Bazsalikomos epres pite

Hozzávalók

1
25 cm-es tortaformához (8-10 szelet)

A tésztához

120 g hideg vaj
200 g liszt
30 g cukor
40 ml hideg víz

A töltelékhez

800 g eper
7 g porzselatin
35 ml jéghideg víz
150 g cukor
15 db friss bazsalikom levé
1 db citrom reszelt héja, fél citrom leve
Hirdetés

Bazsalikomos epres pite

Szerencsére lassan megjelennek a szuperfinom, édes, zamatos eprek a piacokon, úgyhogy vásároljatok belőle egy jó nagy adagot és ne gondolkozzatok tovább azon, hogy vajon mit is készítsetek belőle! Süssétek meg ezt a csodás epres pitét, amit mi most bazsalikommal turbóztunk fel! 
Hirdetés

Hozzávalók

1
25 cm-es tortaformához (8-10 szelet)

A tésztához

120 g hideg vaj
200 g liszt
30 g cukor
40 ml hideg víz

A töltelékhez

800 g eper
7 g porzselatin
35 ml jéghideg víz
150 g cukor
15 db friss bazsalikom levé
1 db citrom reszelt héja, fél citrom leve

A tésztához a hideg kockára vágott vajat és a lisztet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a hideg vizet, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig.

A töltelékhez az 500 g epret felkockázzuk, a zselatint jéghideg vízbe áztatjuk. Egy lábasba beleöntünk 300 g epret és a cukrot, majd közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor elolvad, ekkor botmixer segítségével pürésítjük és beleöntjük a zselatint. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A maradék eperhez hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a citrom reszelt héját, levét, majd összeforgatjuk az eperpürével és beleöntjük a kisült pitetésztába. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük, hogy a zselatin kifejtse hatását és tudjuk szeletelni.

Tipp: tálaljuk felvert tejszínhabbal

Fotó: Puskás Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások