Hozzávalók
- 250 g rétesliszt
- 250 g barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 g vaj a kikenéshez
- 500 g tehéntúró
- 2 db alma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek fahéj
- 200 ml tej
- 100 ml tejszín
- 4 db tojás
- 100 g dió
A tetejére
- 50 g vaj
Bedobálós túrós süti
Hozzávalók
- 250 g rétesliszt
- 250 g barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 g vaj a kikenéshez
- 500 g tehéntúró
- 2 db alma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek fahéj
- 200 ml tej
- 100 ml tejszín
- 4 db tojás
- 100 g dió
A tetejére
- 50 g vaj
Egy tálban összekeverjük a réteslisztet, a cukrot, és a sütőport. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és megszórjuk a fahéjjal. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük: a tojást, a tejszínt és a tejet. Kivajazzuk a tepsit, és beleszórjuk a lisztes keverék felét. Mostantól pedig indulhat a rétegezés: túró, citromhéj, fahéjas alma, durvára vágott dió és a maradék lisztes mix. Ezt az egészet nyakon öntjük a tejes keverékkel, és kész is vagyunk! A tetejét picit meglazíthatjuk egy villa segítségével, hogy a nedves keverék mindenhova eljusson. Végül rákockázzuk a maradék vajat, hogy igazán aranybarnára süljön. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.