Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Tökéletes bolognai cannelloni

Hozzávalók

1
24x14 cm-es tepsihez
+

A raguhoz

1 db vöröshagyma (nagy)
1 közepes sárgarépa
2 szál angolzeller
3 gerezd fokhagyma
400 g darált marhahús
400 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsom)
1 ½ dl jófajta száraz vörösbor
1 tk szárított oregano
½ tk szárított kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
½ dl tej

A besamelhez

4 dkg vaj
4 dkg liszt
6 ½ dl tej
½ mk szerecsendió
só, fehérbors

Az összeszereléshez

20 db canelloni cső
2 nagy marék reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökéletes bolognai cannelloni

Vannak ételek, amiket egyszerűen mindenki szeret, ilyen például a bolognai cannelloni. Órákon keresztül rotyogó ragu cannelloni tésztába töltve, rengeteg besamel mártással leöntve és parmezánnal összesütve. Na ilyen egy tökéletes kaja, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
24x14 cm-es tepsihez
+

A raguhoz

1 db vöröshagyma (nagy)
1 közepes sárgarépa
2 szál angolzeller
3 gerezd fokhagyma
400 g darált marhahús
400 g passata di pomodoro (passzírozott paradicsom)
1 ½ dl jófajta száraz vörösbor
1 tk szárított oregano
½ tk szárított kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
½ dl tej

A besamelhez

4 dkg vaj
4 dkg liszt
6 ½ dl tej
½ mk szerecsendió
só, fehérbors

Az összeszereléshez

20 db canelloni cső
2 nagy marék reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A bolognai raguval kezdünk: finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, ahogyan az apró szeletekre vágott angolzellert is. A soffritonak is nevezet zöldségalapot pirítgatni kezdjük, majd 3-4 perc után beletörjük a fokhagymákat is. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk a darált marhahúst, amit kevergetve szépen fehéredésig pirítunk a lábasban. Ezután hozzáadjuk a passata di pomodoro-t, vagyis a passzírozott paradicsompürét és a vörösbort. Ízesítés következik: só, bors, szárított oregano és kakukkfű kerül bele. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük, amíg a zöldségek teljesen eltűnnek benne. Ekkor elkeverjük benne a kevés tejet és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

img_1384.JPG

Az cannelloni összeszereléséhez egy 24×14 cm-es hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a raguval, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek. Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 40 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.

 

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások