Hirdetés

Citromkrémes máktorta

Hirdetés

Citromkrémes máktorta

Hirdetés

Ha hirtelen vendégek toppannak be Hozzátok, akkor egy gyors sütemény mindig megmentheti a helyzetet. Főleg, ha olyan hozzávalókból áll, ami szinte minden háztartásban van. Próbáljátok ki ezt az egyszerű, liszt mentes máktortát, és öntsétek nyakon az előzőleg bemutatott citromkrémmel.

Hozzávalók (23 cm átmérőjű formához)

  • 5 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g darált mák
  • 50 ml tej
  • 15 g sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

citromkremes_maktorta_3.jpg

A tojásokat válasszuk szét. A vajat a cukorral verjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, majd mérjük hozzá a darált mákot, a sütőport a citrom reszelt héját és a tejet is, majd keverjük masszává. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd két részletben adjuk hozzá a mákos masszához úgy (alulról forgassuk felfele egy spatula segítségével), hogy a habunk ne törjön szét. 180 fokos alul-felül funckiós sütőben süssük 40 percig, majd ha kihűlt, akkor kenjünk meg a tetejét az előző videóban elkészült citromkrémmel.

citromkremes_maktorta_2.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások