Hirdetés

COBB saláta

Hirdetés

COBB saláta

Hirdetés

Igazi, friss, üde tavaszi saláta telis-tele kéksajttal, csirkével, baconnel, egyszóval mindenféle szuper hozzávalóval amitől egy saláta nem csak “egy saláta” lesz, hanem “A saláta”!

Hozzávalók (2-3 főre)

A salátához:

  • 2 tojás
  • 1 avokádó
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 1 grillcsirke melle, vagy más maradék sült csirke
  • 2 szál újhagyma
  • 50 g kéksajt (rokfort, márványsajt, stb)
  • 60 g kockára  vágott bacon
  • 100 g római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
  • 1 citrom

Az öntethez:

  • 1 tk mustár
  • 1 csapott tk fokhagyma granulátum (vagy egy gerezd fokhagyma finomra zúzva)
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek worcestershire szósz
  • 1 ek cukor vagy méz
  • 8 ek olívaolaj
  • só, bors


A tojásokat 6 percig főzzük, majd megpucoljuk és cikkekre vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk és meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon. A koktélparadicsomokat felezzük. A sült csirkét feldaraboljuk, vagy csak kézzel rusztikusra tépkedjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a kéksajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A kockára vágott bacont serpenyőben megsütjük, majd leitatjuk róla a zsiradékot. A salátát felcsíkozzuk és egy nagy tálra az összes többi hozzávalóval együtt, fajtánként csíkokba rendezzük. Az öntet hozzávalóit egy kézi habverővel szépen elkeverjük, míg homogén emulziót nem kapunk. Az öntetet külön tálaljuk a salátához. Mindenki ízlésének megfelelően szed a salátából és locsolja meg a tányérján a dresszinggel.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?