Hozzávalók
A fánkhoz
- 200 g liszt
- 150 ml víz
- 14 g szárított élesztő
- 1 csipet só
A krémhez
- 250 g ricotta
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 80 g paprikás kolbász
Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával
Hozzávalók
A fánkhoz
- 200 g liszt
- 150 ml víz
- 14 g szárított élesztő
- 1 csipet só
A krémhez
- 250 g ricotta
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 80 g paprikás kolbász
A fánk hozzávalóit összegyúrjuk és lefedve 1 órán át kelesztjük. A krémhez a ricottát összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zsírjára sütött és apróra vágott kolbászdarabkákat (ha szeretjük a zsírt is).
Ha megkelt a fánk, kis gombócokat formázunk belőle és közepes hőfokú, bő olajban, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ha kihűlt félbevágjuk és a krémmel megkenve tálaljuk.
Ha tetszett a coccoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!