Hirdetés

Croquetas: a legkirályabb spanyol krokett

Hozzávalók

15
darabhoz

A kroketthez:

1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 babérlevél
500 ml tej
200 g jó minőségű sonka
70 g liszt
80 g vaj

A panírozáshoz:

liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa

A mártáshoz:

1-2 ek olívaolaj
só, bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
oregánó
Hirdetés

Croquetas: a legkirályabb spanyol krokett

Ha spanyol tapas bárban jártok, akkor ne menjetek el anélkül, hogy megkóstolnátok ezt a kaját! Tulajdonképpen egy rántott besamelről van szó, ami így annyira nem hangzik vonzónak, de ha egyszer rákattantok, akkor nem bírjátok majd ki nélküle!
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz

A kroketthez:

1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 babérlevél
500 ml tej
200 g jó minőségű sonka
70 g liszt
80 g vaj

A panírozáshoz:

liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa

A mártáshoz:

1-2 ek olívaolaj
só, bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
200 ml passata (passzírozott paradicsom)
bazsalikom
oregánó

Fotó: Fördős Peti

A tejbe dobjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd leszűrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk őket. Ezután rádobjuk a vajat, megvárjuk míg felolvad és megszórjuk a liszttel. Kicsit pirítjuk majd fokozatosan felöntjük az átszűrt fűszeres tejjel. Mikor kész a sűrű besamel, megvárjuk amíg kihűl, majd kroketteket formázunk a masszából. A panírozáshoz kikészítünk 3 tálat, az egyikbe lisztet a másikba enyhén felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát rakunk és egyenként bepanírozzuk a kroketteket. Először liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és zsemlemorzsa. Végül forró olajba dobjuk őket és aranybarnára sütjük.

Fotó: Fördős Peti

Jöhet a mártás! A fokhagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.  Felöntjük a paradicsomszósszal, jól megfűszerezzük és pár perc alatt összeforraljuk. A kroketteket a paradicsomszósszal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások