Hirdetés

Cseresznyés kakaós süti

Hirdetés

Cseresznyés kakaós süti

Hirdetés

Ez az a klasszikus süti amit nagymamáink készítettek gyerekkorunkban! Semmi bonyolítás, mégis isteni finom, kakaós, gyümölcsös, porcukros, mennyei! Teszteljétek le ti is, és nyugodtan próbáljátok ki meggyel vagy barackkal, mert azokkal is fenomenális!

Hozzávalók (20 x 30 centis tepsihez)

  • 180 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 150 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 200 ml tejföl
  • 200 g liszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 500 g friss, magozott cseresznye


A cukrot, vaníliás cukrot a puha vajjal robotgéppel kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, eldolgozzuk. Beleöntjük a tejfölt, a lisztet, a kakaóport, sütőport és egyneműre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rádobáljuk a kimagozott cseresznyét, picit belenyomkodjuk és 180 fokon, légkeveréses programon 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha úgy látjuk, hogy a cseresznyék elkezdenek pirulni, akkor vegyük ki a sütit, tegyünk rá egy alufóliát és rakjuk vissza, amíg el nem készül. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások