A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 csomag réteslap (6 lapos)
- 100 g vaj
- 3 ek egész mák
A töltelékhez
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- 200 ml tej
- 1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 50 g reszelt sajt
- ½ db grillcsirke
- 1 db tojás
- só, bors, szerecsendió
A megkenéshez
- 1 db tojás
Grillcsirkével töltött rétes, ez a csirke csákó!
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 csomag réteslap (6 lapos)
- 100 g vaj
- 3 ek egész mák
A töltelékhez
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- 200 ml tej
- 1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 50 g reszelt sajt
- ½ db grillcsirke
- 1 db tojás
- só, bors, szerecsendió
A megkenéshez
- 1 db tojás
A csirkéről lefejtjük az összes húst és apró kockákra vágjuk. Gyorsan besamelt készítünk: egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórunk azonos mennyiségű lisztet és egy habverővel gyorsan elkeverjük. Egy perc hevítés után (azelőtt, hogy a liszt barnulni kezdene) ráöntjük a nyolcszoros mennyiségű tejet és alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Amikor sűrűsödni kezd, beleszórjuk a borsót (lehet fagyos), a reszelt sajtot, a felaprított csirkehúst.
Pár perc után lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1 egész tojást és félrerakjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a háromszögeket, megkenjük vízzel kikevert tojással és megszórjuk mákkal. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a csirkecsákókat.