Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához:

1 csomag réteslap (6 lapos)
100 g vaj
3 ek egész mák

A töltelékhez

25 g vaj
25 g liszt
200 ml tej
1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
50 g reszelt sajt
½ db grillcsirke
1 db tojás
só, bors, szerecsendió

A megkenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillcsirkével töltött rétes, ez a csirke csákó!

A grillcsirkés receptek mindig jól jönnek! Itt van egy ropogós külsejű, besamellel és zöldborsóval turbózott csirke csákó recept, aminél megúszósabb kaját ma már tuti nem találtok! Ennél a csákónál nem szégyen a készen vett grillcsirke és még a réteslap készítést megússzátok! Mentsétek le a receptet lustább időkre! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához:

1 csomag réteslap (6 lapos)
100 g vaj
3 ek egész mák

A töltelékhez

25 g vaj
25 g liszt
200 ml tej
1 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
50 g reszelt sajt
½ db grillcsirke
1 db tojás
só, bors, szerecsendió

A megkenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A csirkéről lefejtjük az összes húst és apró kockákra vágjuk. Gyorsan besamelt készítünk: egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórunk azonos mennyiségű lisztet és egy habverővel gyorsan elkeverjük. Egy perc hevítés után (azelőtt, hogy a liszt barnulni kezdene) ráöntjük a nyolcszoros mennyiségű tejet és alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és reszelünk bele kevés szerecsendiót. Amikor sűrűsödni kezd, beleszórjuk a borsót (lehet fagyos), a reszelt sajtot, a felaprított csirkehúst.
Pár perc után lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne 1 egész tojást és félrerakjuk. 

A réteshez felolvasztjuk a vajat, a rétestésztából egy réteget a munkalapra fektetünk. Alaposan megkenjük mindenhol olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk egy újabb réteslapot, ezt is gazdagon vajazzuk és ugyanezt tesszük  a harmadik réteggel is. A tésztát 3 egyforma szélességű csíkra vágjuk és elkezdjük a megtöltést. Egy csík alsó végébe helyezünk egy nagy kanál tölteléket. Hosszanti irányban az egyik sarkot mindig átlósan háromszögbe, majd felfelé hajtva, egy minden oldalról zárt háromszöget hajtogatunk a csíkokból. (A maradék 3 réteslappal is ugyanígy járunk el.)

Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a háromszögeket, megkenjük vízzel kikevert tojással és megszórjuk mákkal. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a csirkecsákókat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások