Hozzávalók
A muffinhoz
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 100 ml olaj
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 250 ml tej
- 250 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 12 szem Toffifee
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 12 szem Toffifee
Csokis Toffifee muffin
Hozzávalók
A muffinhoz
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 100 ml olaj
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 250 ml tej
- 250 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 12 szem Toffifee
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 12 szem Toffifee
A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, kakaóport, fahéjat. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát muffinkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk, mindegyik közepébe nyomunk 1-1 szem Toffifee-t és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. A krémhez a forró tejszínt a darabokra tört csokira öntjük, megvárjuk míg elolvad, összekeverjük és hűtőben kihűtjük. A kihűlt krémet kihabosítjuk, hozzákeverjük a vajat, kakaóport és a porcukrot.
A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére adagoljuk. Mindegyik cupcake tetejére 1-1 szem Toffifee-t nyomunk.