Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk sriracha
- 2 db tojás
- 4 ek liszt
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 ek étkezési keményítő
- só
- bors
- 1 mk őrölt gyömbér
- olaj a sütéshez
A mázhoz
- 2 ek olaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chiliszósz
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek ketchup
- só
- bors
- 1 mk cukor
Dragon chicken: kínai kajálda feeling otthon
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk sriracha
- 2 db tojás
- 4 ek liszt
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 ek étkezési keményítő
- só
- bors
- 1 mk őrölt gyömbér
- olaj a sütéshez
A mázhoz
- 2 ek olaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chiliszósz
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 ek ketchup
- só
- bors
- 1 mk cukor
A csirkemelleket csíkokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, belemártogatjuk a csirkemellcsíkokat és forró olajban ropogósra sütjük őket. A mártogatóshoz az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, forralunk rajta egyet, majd beleforgatjuk a megsült csirkemellcsíkokat. Rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.