Hozzávalók
A kekszalaphoz:
- 350 g zabkeksz
- 160 g olvasztott vaj
A csokis krémhez:
- 200 ml tejszín
- 100 g tejcsoki
- 100 g étcsoki
A tetejére:
- 2 db nagyobb banán
- 50 g olvasztott étcsoki
Duplacsokis banános tart
Hozzávalók
A kekszalaphoz:
- 350 g zabkeksz
- 160 g olvasztott vaj
A csokis krémhez:
- 200 ml tejszín
- 100 g tejcsoki
- 100 g étcsoki
A tetejére:
- 2 db nagyobb banán
- 50 g olvasztott étcsoki
A zabkekszet egy késes aprítóval morzsalékosra zúzzuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a piteforma aljára és széleire nyomkodjuk és berakjuk a hűtőbe. A tejszínt jól felmelegítjük és ráöntjük a kockákra tördelt ét- és tejcsokira. Megvárjuk míg felolvad a csoki, elkeverjük és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
Mikor kihűlt a csokis krém, habverővel kicsit kihabosítjuk majd csillagcsöves nyomózsákba rakjuk (elhagyható) és a piteformába nyomjuk a krémet. Banánkarikákkal és olvasztott étcsokival díszítjük.