Hirdetés

Élő evés-ivás a tetőn: íme a receptek!

Hirdetés

Élő evés-ivás a tetőn: íme a receptek!

Múlt héten élőben főztünk (és söröztünk) Jancsa Janival: sokan kértétek a videóban látható kaják receptjeit, szóval most végre megírtuk őket! :D Teszteljétek, a videót nézzétek vissza, hamarosan pedig újabb élőadásokkal jövünk!
Hirdetés

Zoli zseniális burratás salátája

Hozzávalók 2 személyre

A pestohoz:

  • 1 nagy marék pisztácia
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

A salátához:

  • 2 nagy marék rukkola
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 1 db burrata sajt

Egy mozsárban összetörjük a pisztáciát a bazsalikomlevelekkel, öntünk hozzá olívaolajat, hogy krémessé váljon a pesto, végül sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tálba szórjuk a rukkolát, rádobáljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a közepére helyezzük a burratát, rápakoljuk a pestot, picit sózzuk, borsozzuk és már kész is vagyunk.

Orecchiette alla cime de rapa, azaz az egyik legjobb olasz pasta 

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 ek olívaolaj
  • 6-7 szardella
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 8 szem kapribogyó
  • bors
  • 1 db szárítottchilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej brokkoli
  • orecchiette tészta
  • 1 kis marék rukkola

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és beledobjuk a szardellákat. Pár perc alatt a forró olajban szinte elolvadnak, ez lesz a szósz alapja. A koktélparadicsomokat kettévágjuk és egyszerűen csak kézzel belenyomkodjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt összesütjük a szószt. Hozzádobjuk a kapribogyót, pici sót, borsot, belemorzsoljuk a paprikát és adunk hozzá apróra vágott fokhagymát. A brokkolit rózsáira szedjük és egy nagy adag, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztával együtt, majd összeforgatjuk a mártással és közben hozzádobjuk a rukkolát is.

Jani steak-je, sajtmártással

Hozzávalók 2 személyre

A hagymához:

  • 2 fej vöröshagyma

A mártáshoz:

  • 50 g vaj
  • 1 nagy ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl sör
  • 200 g cheddar sajt

A grillezéshez:

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 250 g nagyobb méretű gomba
  • 500 g hátszín
  • bors

A hagymát egy száraz serpenyőben, pici sóval, alacsony hőfokon karamellizáljuk. A mártáshoz egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a tejjel. Pár perccel később mehet bele a sör, majd egy átkeverés után a cheddar is, végül jól átkeverjük a mártást. Közben a kaliforniai paprikákat kettévágjuk és felrakjuk őket a gombákkal együtt a grillrácsra sülni. Amint a paprika és a gomba kész van, mehet a grillrácsra a hús is, egy sózás és borsozás után, amiket oldalanként 2-3 percig sütünk. Ha megsültek a húsok, már tálalhatjuk is a grillezett zöldségekkel, a karamellizált hagymával és a mártással.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások