Hozzávalók
A tésztához:
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 3 ek porcukor
- 100 ml tejszín
- ½ db vaníliarúd
A díszítéshez:
- 300 g eper
- 1 marék apróra tört pisztácia
Epres cheesecake eclair fánkba zárva
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 3 ek porcukor
- 100 ml tejszín
- ½ db vaníliarúd
A díszítéshez:
- 300 g eper
- 1 marék apróra tört pisztácia
A tésztához a vizet, vajat, sót, cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet és 1-2 percig keverjük amíg szépen összeáll a tészta és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról és belekeverjük egyenként a tojásokat. Megvárjuk amíg kihűl a tészta, közben előmelegítjük 200 fokra a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk.
Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe és addig nem nyitjuk ki az ajtaját amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek és aranybarna színt kapnak (kb. 25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből és egy fogpiszkálóval 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a krémsajtot, mascarponét, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
Nyomózsákba töltjük a krémet (félrerakunk 3 kanálnyit a díszítéshez) és a félbevágott eclair-eket megtöltjük vele. Nyomunk a krémbe pár szelet epret, megszórjuk pisztáciával és rárakjuk a fánkok tetejét. A fánkokat a maradék krémmel és kevés pisztáciával díszíthetjük.