Hozzávalók
A rizspudinghoz
- 250 ml víz
- 200 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 200 g kerekszemű rizs
- 1 ek vaj
- 100 ml tejszín
- 2 db tojássárgája
- 50 g cukor
Az eperpüréhez
- 300 g eper
- 2 ek barna cukor
- 1 db citro
Epres rizspuding
Hozzávalók
A rizspudinghoz
- 250 ml víz
- 200 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 200 g kerekszemű rizs
- 1 ek vaj
- 100 ml tejszín
- 2 db tojássárgája
- 50 g cukor
Az eperpüréhez
- 300 g eper
- 2 ek barna cukor
- 1 db citro
A tejet és a vizet feltesszük forrni, a vaníliás cukor és a só társaságában. Ha már forró, beleöntjük a rizst és kevergetve puhára főzzük és a végén belekeverjük a vajat, hogy még krémesebb legyen. Közben a tejszínt elkezdjük melegíteni. A két tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt. Ha kész a rizs, hozzácsurgatjuk a tejszínes keveréket, alaposan összekeverjük és egy utolsót melegítünk rajta.
Az epreket feldaraboljuk, és a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet. A rizspudingot tálkákba kanalazzuk és jól megpakoljuk a tetejét az eperpürével.