Hirdetés

Extra citrusos tart ricottával és csokival

Hozzávalók

Hozzávalók egy
24
cm átmérőjű formához

A tésztához:

160 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 tojássárgája

A narancsos töltelékhez:

3 db narancs kifacsart leve
1 db lime
5 db tojás
150 ml tejszín
180 g porcukor

A ricottás krémhez:

200 g ricotta
fél narancs kifacsart leve
1 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor

A narancsszeletekhez:

2 ek cukor
40 ml víz
4-5 narancs és lime szelet
Hirdetés

Extra citrusos tart ricottával és csokival

Nagyon szeretjük a tartokat, mivel konkrétan mindenféle variációban finomak, de az a helyzet, hogy ezzel a recepttel most egyszerre több mindent is variáltunk! :D Képzeljetek el egy csokis tart alapot, amire került egy isteni finom narancsos töltelék, majd mindezt megkoronáztuk egy ricottás krémmel, narancsszeletekkel és csokiforgáccsal. Finom, édes, színes, mi kell még?
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
24
cm átmérőjű formához

A tésztához:

160 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 tojássárgája

A narancsos töltelékhez:

3 db narancs kifacsart leve
1 db lime
5 db tojás
150 ml tejszín
180 g porcukor

A ricottás krémhez:

200 g ricotta
fél narancs kifacsart leve
1 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor

A narancsszeletekhez:

2 ek cukor
40 ml víz
4-5 narancs és lime szelet

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyezzük. A forma oldalára nyomkodjuk a tésztát, a felesleges, lelógó részeket levágjuk, alufóliát rakunk a tésztára, ebbe sütőbabot szórunk és 180 fokos sütőben “vakon sütjük” kb. 5 percig, majd nehezék nélkül további kb. 4 percig. A töltelékhez a narancs és lime kifacsart levét egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és tejszínt és jól átkeverjük. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük és lazán a tojássárgájás részhez keverjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Az egészet az elősütött tésztalapra öntjük és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd amikor már barnul a teteje egy alufóliával letakarjuk és további kb. 15-20 percig sütjük. Mikor kivesszük még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermed. Miközben sül a tart a cukrot elkeverjük a vízzel, beledobjuk a narancs- és lime szeleteket és 10 percig főzzük őket. A ricottát elkeverjük a többi hozzávalóval és a kihűlt torta tetejére kenjük, majd ráfektetjük a szirupos citrusszeleteket. Kevés apróra vágott pisztáciával és csokival díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások