Hirdetés

Extra citrusos tart ricottával és csokival

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű formához
+

A tésztához:

160 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 db tojássárgája

A narancsos töltelékhez:

3 db narancs kifacsart leve
1 db lime
5 db tojás
150 ml tejszín
180 g porcukor

A ricottás krémhez:

200 g ricotta
½ db narancs kifacsart leve
1 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor

A narancsszeletekhez:

2 ek cukor
40 ml víz
4 - 5 szelet narancs és lime
Hirdetés

Extra citrusos tart ricottával és csokival

Nagyon szeretjük a tartokat, mivel konkrétan mindenféle variációban finomak, de az a helyzet, hogy ezzel a recepttel most egyszerre több mindent is variáltunk! :D Képzeljetek el egy csokis tart alapot, amire került egy isteni finom narancsos töltelék, majd mindezt megkoronáztuk egy ricottás krémmel, narancsszeletekkel és csokiforgáccsal. Finom, édes, színes, mi kell még?
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű formához
+

A tésztához:

160 g liszt
20 g kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 db tojássárgája

A narancsos töltelékhez:

3 db narancs kifacsart leve
1 db lime
5 db tojás
150 ml tejszín
180 g porcukor

A ricottás krémhez:

200 g ricotta
½ db narancs kifacsart leve
1 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor

A narancsszeletekhez:

2 ek cukor
40 ml víz
4 - 5 szelet narancs és lime

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyezzük. A forma oldalára nyomkodjuk a tésztát, a felesleges, lelógó részeket levágjuk, alufóliát rakunk a tésztára, ebbe sütőbabot szórunk és 180 fokos sütőben “vakon sütjük” kb. 5 percig, majd nehezék nélkül további kb. 4 percig. A töltelékhez a narancs és lime kifacsart levét egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és tejszínt és jól átkeverjük. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük és lazán a tojássárgájás részhez keverjük.

Az egészet az elősütött tésztalapra öntjük és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd amikor már barnul a teteje egy alufóliával letakarjuk és további kb. 15-20 percig sütjük. Mikor kivesszük még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermed. Miközben sül a tart a cukrot elkeverjük a vízzel, beledobjuk a narancs- és lime szeleteket és 10 percig főzzük őket. A ricottát elkeverjük a többi hozzávalóval és a kihűlt torta tetejére kenjük, majd ráfektetjük a szirupos citrusszeleteket. Kevés apróra vágott pisztáciával és csokival díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások