Hozzávalók
- 1 kg koktélparadicsom
- 2 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- őrölt bors
- 360 g spagetti
- 150 ml olívaolaj
- feta sajt és friss oregánó a tálaláshoz
Ez életed legizgibb paradicsomos tésztája
Hozzávalók
- 1 kg koktélparadicsom
- 2 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- őrölt bors
- 360 g spagetti
- 150 ml olívaolaj
- feta sajt és friss oregánó a tálaláshoz
A koktélparadicsomokat a szárukkal együtt (ugyanis így sütjük meg őket!) leöblítjük. A paradicsom szárának hihetetlen íz- és illatanyagai vannak, (dörzsöljétek meg egy kicsit, és rögtön érezni fogjátok, hogy miről beszélek!) ezt muszáj valahogy az ételbe csempészni. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük őket, közé dugdossuk a megpucolt fokhagymagerezdeket és a rozmaringot is. Az egészet alaposan sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük az olívaolajjal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük − amíg a paradicsomok összeesnek, sőt a héjuk kicsit elszíneződik, a fokhagyma pedig megpuhul, és isteni illatok lepik el a konyhát. A sütőből kivéve a szárat és a rozmaringágat kidobjuk, a paradicsomokat és a fokhagymákat pedig egy villával alaposan áttörjük, hogy egy rusztikus mártást kapjunk. Maradtak benne nagyobb darab fokhagymák és kilapult paradicsomhéjak? Annál jobb, így lesz igazán finom! A spagettit közben al dentére főzzük, leszűrjük, és rögtön összeforgatjuk a sült paradicsomos mártással. Tányérokra szedjük, morzsolunk rá egy kevés feta sajtot, végül extra szűz olívaolajjal és friss oregánóval ízesítjük.