Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
személyre
+

A körethez

3 db édeskömény
olívaolaj
1 db citrom
só, bors

A halhoz

2 db konyhakész pisztráng
2 tk magos mustár
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A spenótos pesztóhoz

100 g vágott mandula
½ csokor petrezselyem
1 nagy marék spenót
só, bors
2 gerezd kisebb fokhagyma
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ez a sült pisztráng mehet az ünnepi asztalra!

Az ünnepekkor még azok is rákattannak a halra, akik alapból annyira nem rajonganak érte. Most mutatunk egy brutál egyszerű fogást pisztrángból, ami mellé egy szuper sült édesköményes köret és egy spenótos pesztó is készült.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A körethez

3 db édeskömény
olívaolaj
1 db citrom
só, bors

A halhoz

2 db konyhakész pisztráng
2 tk magos mustár
1 nagy csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A spenótos pesztóhoz

100 g vágott mandula
½ csokor petrezselyem
1 nagy marék spenót
só, bors
2 gerezd kisebb fokhagyma
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Az édesköményeket vékonyan felszeleteljük, egy tepsibe szórjuk meglocsoljuk olívaolajjal, rádobunk pár szelet citromot, és keveset facsarunk rá a levéből is, sózzuk, borsozzuk és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe alulra, hogy elkezdjen megpirulni. Addig előkészítjük a halakat. A pisztrángok hasába kenünk 1-1 teáskanál magos mustárt, sózzuk, borosozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 1-1 gerezd felszeletelt fokhagymát is teszünk bele. Jöhet még egy kis friss petrezselyem majd kívülről is egy alapos sózás, borsozás és egy kis olívaolaj.

10 perc után kivesszük az édesköményeket a sütőből, kicsit félrekotorjuk a tepsin, hogy melléférjenek a halak és további 8 percig sütjük őket. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és félretesszük. A többi hozzávalót egy késes aprítógépben lezúzzuk, ha már krémes állagot kapott egy kis tálban még egy kevés olívaolajjal meglocsolva összeforgatjuk a pirult mandulával. Egy citromot félbe vágunk és egy tűzforró serpenyőben vágott felükkel lefelé megpirítjuk őket.A pisztrángok felkerülnek a sütő felső részébe, közvetlenül a grill alá és grill fokozaton még 8 percig pirítjuk őket. Tálaláskor a halra kanalazunk a pesztóból, facsarunk rá a sült citrom levéből és a sült édesköménnyel fogyasztjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások