Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

400
ml kávéhoz
+
200 ml tej
100 ml tejszín
1 - 1 mk fahéj és gyömbér
1 - 1 késhegynyi szerecsendió és őrölt szegfűszeg
½ db vaníliarúd
2 nagy tk porcukor
120 g étcsokoládé
2 tk nescafé
50 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ez a tél legfrankóbb mézeskalácsos kávéja

Egy szürke téli napon mi sem esik jobban, mint bekuckózni egy forró itallal a takaró alá... Most mutatunk ehhez egy extra finom csokis-mézeskalácsos kávé receptet, amivel kipipálhatjátok a desszertet is! Ja, és mivel ez nem csak egy szimpla kávé, vendégváró italnak is nagyon extra! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

400
ml kávéhoz
+
200 ml tej
100 ml tejszín
1 - 1 mk fahéj és gyömbér
1 - 1 késhegynyi szerecsendió és őrölt szegfűszeg
½ db vaníliarúd
2 nagy tk porcukor
120 g étcsokoládé
2 tk nescafé
50 ml víz
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A tejet és a tejszínt a fűszerekkel és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt összemelegítjük, beleszórjuk a cukrot, majd ráöntjük az összetördelt étcsokira és várunk pár percet vele, hogy elkezdjen felolvadni. Az instant kávét elkeverjük a meleg vízben, a csokihoz öntjük és jól elkeverjük. Tejszínhabbal és kevés fahéjjal díszíthetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások