Hirdetés

Ezt a narancskenyeret imádni fogjátok!

Hozzávalók

Hozzávalók egy
20
cm-es formához

A kenyérhez:

200 g liszt
3 tojás
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
150 g cukor
100 g olvasztott vaj
200 g görög joghurt
1 narancs reszelt héja
100 ml narancslé

A mázhoz:

6 ek porcukor
3 ek narancslé

A sziruphoz:

1 tk cukor
1 ek narancslikőr
2 ek narancslé
Hirdetés

Ezt a narancskenyeret imádni fogjátok!

Az a süti, amibe narancs kerül, csak jó lehet! Jöjjön most egy isteni narancskenyér, ami pár perc alatt összedobható, a többit pedig csak bízzátok a sütőre! A sziruptól nagyon finom szaftos, a máztól pedig brutál finom citrusos, szerintem ez az egyik legjobb süti, amit kávé mellé ehettek!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
20
cm-es formához

A kenyérhez:

200 g liszt
3 tojás
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
150 g cukor
100 g olvasztott vaj
200 g görög joghurt
1 narancs reszelt héja
100 ml narancslé

A mázhoz:

6 ek porcukor
3 ek narancslé

A sziruphoz:

1 tk cukor
1 ek narancslikőr
2 ek narancslé

Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot összekeverjük a (nem meleg) olvasztott vajjal, jöhet bele a tojás, a görög joghurt, a narancs lereszelt héja és a narancslé is. Majd apránként hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. A forma aljába beleillesztjük a méretre vágott sütőpapírt és beleöntjük a masszát. 170 fokon 35-40 percig sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ha kivettük a sütőből, még 15 percig a formában hagyjuk, majd egy tányérra borítjuk. A sziruphoz összeforraljuk a cukrot, a likőrt és a narancslevet. A narancskenyeret egy hústűvel több helyen  megszúrjuk és nyakon öntjük a sziruppal. A mázhoz csomómentesre keverjük a porcukrot és a narancslevet, vagy ráfröcsköljük a kenyérre, vagy beborítjuk vele az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások