Hirdetés
Hirdetés

Fajitas, a legjobb partikaja

Szervezz egy nagy zabálós partit, amihez az egyik legjobb kajaválasztás a fajitas lesz! A videóban mindent megmutatunk ami szükséges ennek a frankó receptnek az elkészítéséhez, úgyhogy már csak a sütögetés marad hátra, na meg az hogy kajáljatok egy hatalmasat!
Hirdetés

Hozzávalók 4 főre

A húshoz:

  • 3 db csirkemell
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 tk cayenne bors
  • 1 csapott tk fokhagymapor
  • 2 nagy csipet bors
  • 1 tk barnacukor
  • 2 ek olaj
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • + 1 ek olaj a sütéshez

A salsához:

  • 4 db paradicsom
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1/2 chilipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor koriander

A guacamoléhoz:

  • 2 db avokádó
  • 1 nagy kanál salsa
  • 1/2 lime leve

A sült paprikákhoz:

  • 1-1 nagyobb db zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 1 kis csokor koriander

A tálaláshoz:

  • búza tortillalap
  • tejföl
  • cheddar sajt
  • jégsaláta

A húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a salsa, amihez egy késes aprítóba rakjuk a paradicsomokat, fél fej lilahagymát, feldarabolt chilipaprikát, fokhagymagerezdeket, sót, borsot és összezúzzuk. Hozzáöntjük még az olívaolajat, a koriandert és még egyet zúzunk rajta. A guacamoléhoz félbevágjuk az avokádókat, kiszedjük a magjait, és egy kanál segítségével egy tálba pakoljuk a húsát. Adunk hozzá egy nagy kanálnyit az előzőleg elkészített salsából, megsózzuk, hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és villával alaposan összetörjük.

Fotó: Gerócs Balázs

Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és elkezdjük lepirítani a húsokat. Pár perc oldalanként, nagyobb hőfokon elég is lesz, majd a félig elkészült csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 150 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket, 15 percre.
A paprikákat csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és rázogatva lepirítjuk őket. Mikor már kissé megpuhultak a paprikák hozzádobjuk a durvára vágott koriandert és jól összeforgatjuk.

Fotó: Gerócs Balázs

A csirkemelleket még melegen felszeleteljük és összeforgatjuk a kisült szafttal. Egy konyharuhát benedvesítünk, belecsomagoljuk a tortillákat és a meleg sütőbe rakjuk. Így kellően átmelegednek, mégsem száradnak ki.
Végre jöhet az összeállítás és a nagy, csapatos kajálás! Fogjuk a tortillalapokat, megkenjük egy adag guacamoléval, jöhet rá a hús, paprikák, saláta, salsa, tejföl, koriander végül egy gerezd lime-ot facsarunk a tetejére, összehajtjuk és megesszük!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások